Sebastiaan Rakhorst


Voor mij heeft de Commerciële Leergang (2020-2021) beter inzicht gegeven in mijn sterktes en zwaktes en probeer daar elke dag bewust van te zijn, zodat ik mijzelf door kan blijven ontwikkelen.

Paul Penseel


Ik heb onlangs de Commerciële Leergang 2020-2021 afgerond. Het waren interessante en leerzame modules, waar ik veel inzicht heb gekregen in het omgaan met weerstanden en perfectioneren van mijn sales gesprekken.

Roelof Reen


Ik heb veel gehad aan  "De Commerciële Leergang (Sales & Persoonlijk Leiderschap)", waaraan ik in 2019 heb deelgenomen. Het heeft me geholpen op zowel persoonlijk als op professioneel vlak. Peter is iemand die veel aandacht heeft voor zijn deelnemers, mijn leervragen zijn goed aan de orde gekomen en beantwoord. Zeker een aanrader voor professionals die op zoek zijn naar een gedegen leergang om te groeien in hun functie en carrière.

Pieter van der Meer


Afgelopen jaar (2018) heb ik de Commerciële Leergang mogen doorlopen. Wat een openbaring! Het blijkt wel dat deze Leergang ook zeer geschikt is voor mensen zonder commerciële functie. Persoonlijk contact en omgang met klanten, partners en collega's is waar het allemaal om draait. De Aikido gedachte raast door de gehele leergang heen en de open vertrouwde omgeving die door Peter wordt gecreëerd zorgt ervoor dat het maximale uit elke deelnemer gehaald wordt. Het heeft mij een enorme boost gegeven wat betreft zelfvertrouwen en zelfontplooiing. Peter is een zeer enthousiaste coach die aansluit bij de behoefte van elke deelnemer. Dank voor deze onvergetelijke ervaring!

Samir Sjamchalov


Ik heb de Commerciële Leergang in 2018 mogen volgen. Het waren boeiende en intensive sessies waar ik veel inzicht heb gekregen in hoe ik de sales gesprekken zou kunnen voeren om tot successen te komen. Ook heeft het me geholpen om te anticiperen op situaties waarbij weerstanden met klanten spelen, om toch tot een positieve einde te komen. Bedankt voor de coaching Peter. Ik weet het zeker dat het mij goed gaat helpen in mijn nieuwe functie als Sales Manager

Lennart Schipper


In 2018 heb ik mogen deelnemen aan de Commerciële Leergang. De Leergang is voor mij erg waardevol gebleken, zo heb ik veel handvatten gekregen om het geleerde ook toe te passen in de praktijk, iets wat ik in andere trainingen vaak miste. Wat de Leergang voor mij bijzonder heeft gemaakt is de samenwerking met de groep, de praktijk opdrachten, de afwisseling van onderwerpen en thema's en een mooie balans tussen het zakelijke en persoonlijke aspect. Ik kijk met erg veel plezier terug op dit leerjaar en hoop hiervan nog veel te mogen toepassen in de toekomst.

Maurizio Dall'Agnol


I was part of the 2018 Commercial Excellence Program, and was positively surprised of the outcomes. Not only the training gives attention the commercial aspects of negotiation, but also develops the team spirit and personal development towards others, either customers, associates, or colleagues. A nice, balanced mix of experience, that definitely helps to grow yourself as a person and as a leader and manager.

Okke van Elsen


In 2017 heb ik deel mogen nemen aan de Commerciële Leergang. Het betreft een zeer veelzijdig en volledig programma waarin vele verschillende kanten en aspecten van commercie en klantgerichtheid worden behandeld. Mooie balans tussen training, coaching, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling.  Zeer waardevol ondanks mijn ervaringen met andere (commerciële) trainingen en cursussen. Ik verwacht tijdens mijn loopbaan regelmatig terug te denken aan deze leergang.

Raoul Rampersad


Ik heb eind 2017 de Commerciële Leergang afgerond. Het was een heel leuk en leervol traject waarbij ik mijn hard- en soft skills verder heb kunnen ontwikkelen. Het heeft mijn zelfvertrouwen versterkt! Peter, Bedankt daarvoor! Ik zou deze training aanbevelen voor iedereen die de volgende stap wil maken in zijn persoonlijke ontwikkeling (zowel op commercieel als op persoonlijk vlak).

Rik de Wit


Ik heb de Commerciële Leergang in 2017 gevolgd. Het gaf mij vooral inzicht in het anders benaderen van mensen. Wat ik geleerd heb is breder dan alleen op sales gericht en kan vrijwel overal toegepast worden.

Paul Stam


Ik heb de Commerciële Leergang 2017 gevolgd. Dit traject heeft mijn persoonlijke effectiviteit zowel zakelijk als privé verbeterd. De rode draad voor mij bij deze cursus is het leren herkennen en begrijpen van de menselijk interactie in de voornamelijk zakelijke context en wat mijn mogelijke effectieve response hierop kan zijn. Om dit te bereiken worden bewezen theorieën aangeboden en uitgelegd die in de praktijk worden geoefend en geëvalueerd. De relevantie van deze leergang is groot, indien je je er voor open stelt en actief participeert. Dit laatste is echter niet geheel vrijblijvend waarbij Peter er veel aan gelegen is om jou als deelnemer en professional in beweging te laten komen.

Mark Snoeij


De Commerciële Leergang heeft mij goede handvatten gegeven in mijn dagelijkse job als consultant. Door de combinatie van modules waarin zelfreflectie centraal staan en modules waarin de stappen van het commerciële proces nauwkeurig behandeld worden ben ik in staat geweest deze direct in de praktijk toe te passen. De praktijkopdracht die als een rode draad door de training loopt is hier zeer geschikt voor. Peter komt over als een trainer en coach die een sfeer van vertrouwen creëert en is ook naast de training en contacturen beschikbaar voor extra ondersteuning. Ik zou deze training aanbevelen voor iedereen die veel klantcontact heeft maar ook een volgende stap wil maken in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Viktoria Czegledi


I participated in 2016 in the Commercial Excellence Course. I enjoyed the method and the topics. The course helps with personal development and in my case changed my attitude to people around me, the way I look to a disagreement, a meeting, and setting goals. My participation was an additional challenge for Peter as I was the only woman in my group and the only non-Dutch. Peter adopted well to the situation and ,as an addition, focused on the differences between men and women in business and cultural differences. The skills learned can be used as much as in personal life as in professional.

Martijn Hinderdael


In 2016 de Commerciële Leergang gedaan en kijk er erg tevreden op terug! Je leert naast diverse vaardigheden ook veel bij over hoe je zelf in elkaar steekt en hoe je persoonlijkheid de omgeving beïnvloedt. Je leert een open, respectvolle en integere relatie op te bouwen met je omgeving en dus ook je klanten. Persoonlijk een grote stap gemaakt, net als de overige leden in mijn groep. Ik ben erg onder de indruk van hoe de persoonlijke ontwikkeling die je bij deze leergang door maakt je verder helpt. Al tijdens de leergang zijn er projecten tot stand gekomen die zonder deze opleiding niet van de grond gekomen waren!

Ferry Visser


Voor mij is De Commerciële Leergang van Vossen Training & Coaching waardevol geweest. Peter is een professional. Het programma is ‘field-proven’ en de trainingen zijn stuk voor stuk goed voorbereid en professioneel gefaciliteerd. Bovenal echter heeft Peter een innerlijke drijfveer om mensen te helpen beter te worden in wat ze doen. Dit blijkt uit zijn oprechte betrokkenheid bij iedere deelnemer aan de leergang. Ook mij als ‘senior’ heeft de training geënthousiasmeerd en op bepaalde fronten ge-heractiveerd. Een aanrader dus!!

Joost Wirken


De commerciële leergang heeft me laten zien dat er een hoger platform is waar ik kan acteren. Door de commerciële leergang ben ik directer met klanten gaan communiceren en gaan bouwen aan diepere klanten relaties. Ik heb geleerd de juiste vragen te stellen en te leren denken in de lange termijn van een klantenrelatie. De onderwerpen tijdens de leergang waren zeer gevarieerd en er was veel ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen. Ook hebben we veel rollenspellen gespeeld om de geleerde theorie in praktijk te brengen. Het was prettig om dit in een veilige omgeving te oefenen en het was altijd zeer leerzaam. Gedurende de gehele cursus heeft Peter laten zien dat hij een meester is in het aansluiten bij mensen. Hij sluit aan waar de persoon op dat moment in het leerproces staat en geeft hierbij de juiste begeleiding. Peter, bedankt voor deze mooie ervaring!

Matthijs Morskate


Na een leven als Commissioning Engineer van Steam Boilers en Combustion Systems bij Stork Thermeq, waarin ik heel veel op reis was, zocht ik nieuwe invulling van mijn carrière. Deze vond ik in de rol van Product Specialist binnen mijn huidige organisatie. De Commerciële leergang heeft mij enorm geholpen deze rol van invulling te voorzien. Ik ga makkelijker met verschillende type mensen om, maak beter contact en vraag dieper door. Hierdoor ontstaat er een goede relatie en ontstaan er iedere keer verrassende commerciële kansen voor ons bedrijf. De leergang heeft mij meer grip en structuur gegeven, waardoor ik zowel zakelijk als prive meer rust ervaar. Je kunt je voorstellen dat ik hier erg vrolijk van wordt! Hartelijk dank voor de professionele begeleiding en subtiele correcties afgelopen periode!

Feike-Jan Bergstra


"Ik durf wel te stellen dat het doorlopen van de Commerciële Leergang onder leiding van Peter Vossen voor mij een keerpunt is geweest waar de puzzelstukjes op hun plek vielen. Het vertrekpunt, een veilige en vertrouwde omgeving waar je kon leren door te proberen en door fouten te maken, vond ik erg prettig. Ik heb genoten van de Covey workshop en handreikingen waarmee je een stuk theorie in je dagelijkse werkzaamheden kunt toepassen. Ik heb veel respect voor de manier waarop Peter een groep individuen met de meest uiteenlopende achtergronden en karakters stuk voor stuk weet te raken en te inspireren."

Jessica Vols


In 2015 nam ik deel aan de Commerciële Leergang. De training heeft mijn beeld van een verkoper gewijzigd van een gladde verkoper naar een ‘trusted advisor’. Peter heeft ons hiervoor de nodige know how aangereikt door een gezonde mix van theorie, oefening, gastsprekers en intervisie te voorzien. Hij heeft ons uitgedaagd om elke dag opnieuw het beste van onszelf te geven.

Harm-Jan Smit


Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de Commerciële Leergang 2015.  Tijdens de leergang ben ik gaan inzien dat het verkopen van een product/dienst veel overeenkomsten vertoond met het verkopen van een verandering (mijn eigen vakgebied). Het “aansluiten en meenemen” van je klant is hierbij de rode draad. Peter is een uitstekende coach en was in staat om met zijn enthousiasme, energie en gedrevenheid iedereen in de groep mee te nemen in het leerproces.

Wil van den Bergh


"Ik heb de commerciële leergang 2015 gevolgd. Mijn kijk op het verkoop proces is blijvend gewijzigd, De leergang is breed opgezet. Peter heeft ons goed begeleid en uitgedaagd om het beste in ons naar boven te brengen”

Roel Baars


“In 2015 bij Peter de commerciële leergang met plezier gevolgd. De afwisseling van theorie, praktijkervaringen, gastsprekers, activiteiten, presentaties en intervisie maakten de leergang voor mij vernieuwend en erg leerzaam. Daarnaast zorgde Peter voor een optimale organisatie, ondersteuning en heb ik hem altijd als erg betrokken ervaren”

Erno Mulders


"In 2015 nam ik deel aan de Commerciële Leergang bij Vossen Training en Coaching. Een 9 maanden durende afwisselende, interessante en leerzame reis tussen theorie, praktijk en ervaringen delen o.a. op het gebied van commercie, onderhandelen en accountstrategie. Peter heeft met zijn enthousiasme en zijn eigen ervaring gezorgd dat ik weer een stap in mijn ontwikkeling heb gezet. Hij is bevlogen en in staat om genoeg persoonlijke aandacht te geven”

Glenn Tenniglo


“De beste commerciële / communicatie training die ik gehad heb. 5 blokken over verschillende onderwerpen sales, onderhandelen, communicatie, account analyse, gedrag, persoonlijke effectiviteit, etc. Veel puzzelstukjes die ik had werden een geheel door deze leergang. Heeft toegevoegde waarde voor iedereen die (ook niet commercieel) in contact komt met klanten”

Freddy Schippers


“Dank voor een zeer goede Commerciële Leergang training. Ik heb heel erg veel aan de leergang gehad en nog steeds heb ik er vaak voordeel van. Ik voel mij tijdens klant besprekingen veel beter en vrijer, omdat ik nu bij iedere situatie weet hoe ik het aan moet pakken. Wat ik o.a. heb geleerd is dat je, iedereen met wie je samenwerkt, kunt zien als een klant en dat helpt mij ook in mijn huidige leidinggevende rol”

Femke de Jager


“Onze professionals zijn voor klanten de ‘trusted advisor’, maar realiseren zich soms onvoldoende welke impact zij daarmee kunnen hebben, bovenop de klus waarvoor ze actueel zijn ingezet. Daarmee blijven kansen liggen om opdrachtgevers te ondersteunen bij kennis gedreven vraagstukken op het gebied van asset management. Peter heeft onze senior populatie getraind om vanuit de kracht van de vertrouwde adviseur ook buiten de eigen comfort-zone de gesprekken met de klant aan te gaan. Hij doet dit op een manier die theorie en praktijk goed verbindt én die deelnemers in de eigen waarde laat. Hij weet aan het elastiekje te trekken om uit te dagen en te coachen waarbij deelnemers uit hun veilige comfort zone worden getrokken, maar binnen grenzen waarbij de professionals blijven leren en niet dichtklappen”

Bart Boom


“Dank Peter, voor een erg goede training (Commerciële Leergang), hele fijne manier van omgang en vorm van feedback. Knap hoe snel je een vertrouwde omgeving voor ons hebt weten te creëren, waarin we onszelf snel bloot durfden te geven. Dit was mijn inziens de sleutel tot succes. Ja, ik had natuurlijk al veel trainingen gehad en er kwam veel terug, maar het sloot een stuk beter aan, de voorbeelden en rollenspellen droegen heel goed bij aan het bewustwordingsproces. Ik zal nog vaak aan deze training en aan het geleerde terugdenken. Hopelijk ben ik in de toekomst nog een keer betrokken bij deze leergang, maar dan als coach”

Jan Ceulemans


“In 2015 nam ik deel aan de Commerciële Leergang, de aanpak is op zijn minst gezegd verrijkend en geeft je de kans om de theorie direct toe te passen in de praktijk. Het heeft ook mijn kijk op het Commerciële; proces blijvend gewijzigd”

Harry Kronemeijer


“Ik heb in 2014 de ‘Commerciële Leergang’ bij Vossen Training en Coaching gevolgd. Een zeer interessante en boeiende training waar geen “verkooptrucjes” worden aangeleerd maar waar ontwikkeling van persoonlijke eigenschappen en vaardigheden centraal staan. Een zeer aan te bevelen training: boeiend, afwisselend, interactie, intensief. Ik heb het werken met Peter als zeer positief ervaren, Hij heeft veel kennis in bezit en zijn gedachtegoed spreekt zeer aan!"

Jeroen Rijs


“Ik nam deel aan de commerciële leergang 2014. Vijf zeer diverse leerblokken allen veel meer dan commercie alleen. Het deelnemen aan deze leergang is een ervaring op zichzelf. Leren in een kleine groep, hier ontstaat vertrouwen in elkaar en in jezelf. Mooie gesprekken, diverse leertechnieken aangevuld met gastdocenten en vele anekdotes van Peter. Ieder blok speelt zich af in een totaal andere, maar immer idyllische locatie. Dit geeft het gevoel dat ieder blok vernieuwend en inspirerend is. Een must voor een ieder die zich wil ontwikkelen in zijn/haar sales rol”

Nico Seymus


“De Commerciële Leergang 2014 gevolgd. Een geweldig leerproces en persoonlijke ontwikkeling. Naast kennis en vaardigheden heb ik verrassend veel geleerd over mezelf. Hierdoor kan ik nu mijn rol als sales professional effectiever en met meer echte overtuiging vervullen. In deze leergang is er veel aandacht voor persoonlijke effectiviteit alsook enkel praktische tools. Ik heb hier enorm veel aan gehad en raad deze leergang van harte aan”

David Perrone


"In 2008 nam ik deel aan de Commerciële Leergang onder leiding van Peter Vossen. Tijdens ons intakegesprek kreeg ik meteen een voorproefje van wat later een onvergetelijke ervaring zou worden. Peter beheerst de kunst van trainer en coach vanuit persoonlijke belangstelling met ‘de mens’.  Dit waardevolle aspect heeft mij verder geïnspireerd om met liefde voor mijn vak actief te blijven groeien in enerzijds eigen ontwikkeling en anderzijds mijn relatie met anderen, zowel met klanten en intern maar ook privé.  De waarden en normen zoals respect, eerlijkheid, openheid en integriteit waren onlosmakelijk verbonden aan de leergang. Mede hierdoor is deze opleiding mijn denken en handelen positief blijven beïnvloeden. Nog steeds blijf ik heel bewust met de theorie uit de diverse blokdelen experimenteren in de praktijk."